Vf. Grințieș 1756m, explorare la cote înalte pe Valea Bistriței

Aflându-se în clasementul celor mai înalți vârfi muntoși, vârful Grințieș oferă peisaje fantastice pentru iubitorii de natură și cadre unice celor pasionați de fotografie. 

Efortul va fi răsplătit pe măsură. 

Spre est se vede Ceahlăul, cu Vârfurile Toaca și Panaghia, precum și stânca Panaghia. Spre sud-est zărim partea cea mai înaltă a Munților Bistriței cu Vf. Budacu. Spre sud-vest sunt Călimanii iar spre vest tot lanțul Munților Bistriței și Giumalăul. Ceva mai la dreapta, spre nord-vest, remarcăm Pietrele Doamnei de pe Rarău iar înspre nord sunt Munții Stânișoarei.

Desigur că citind aceste lucruri e greu să vă puteți imagina dar vă asigurăm că odată ajunși pe vârf, aveți parte de toată priveliștea menționată.

Plecarea se face din satul Căboaia, orașul Broșteni dar ca deobicei înainte de a vă aventura singuri  recomandăm a se lua contact cu cineva care cunoaște muntele. Se poate ajunge și cu mașini off-road și se poate campa cu cortul în cazul în care condițiile meteo permit iar grupul este pregătit și are experiență în camparea cu cortul pe vârf de munte.


La început urcarea va fi destul de aventuroasă printre copaci căzuți și în general o floră destul de sălbatică, dar după aproximatic o oră totul începe să devină mai deschis, pădurea mai rară și mai înaltă cât și traseul mai practicabil. După încă o jumătate de oră de urcat ajungeți într-o poieniță splendidă de unde aveți și primul view către impresionantul vârf al Grințieșului.


Lacul de pe muntele Grințieș

Dacă tot ajungeți nu trebuie să ratați lacul aflat pe munte. Îl veți descoperi foarte ușor, înspre vest la o coborâre de 10 minute. Lacul este unul format natural, nu se cunoaște adâncimea și nici fauna piscicolă, nu vă aventurați cu înnotul.

Articole populare

Localitatea Dârmoxa și crescătoria de cerbi complex turistic al văii bistriței

Pasul Puzdra - drum situat la 1161m altitudine